BI styresystemer

En del af Guides | Skrevet af louisej

Business Intelligence er efterhånden velkendt blandt moderne virksomheder. Buiness Intelligence giver virksomheder mulighed for at analysere deres data på en meget smartere og logisk måde. Det skaber overblik, og i sidste ende får virksomheden meget mere tid til at klare andre vigtige opgaver.

I traditionelle økonomiske systemer hober data sig hurtigt op, og alt bliver hurtigt filtret sammen. Det gør det svært at udnytte data, da det hurtigt bliver uoverskueligt. Der findes flere forskellige BI- styresystemer. Èn af dem er Microsoft´ PowerPivot, der er den seneste i Microsoft´s BI-suite.

Det er et hurtigt program, og Microsoft påstår at dette program er mere brugervenligt end nogen sinde. Det er et utroligt godt værktøj til at analyse og indsigt. Mange BI-styresystemer kræver stadig stærke analytikere, da man ellers ikke vil få et optimalt udbytte ud af BI. Et andet populært BI styresystem er Qlikview, der også praler af ekstrem brugervenlighed. I Qlikview finder du smarte dashboards, grafer og andre flotte billedillustrationer. Qlikview og PowerPivot indeholder dog stort set samme software. Hvilket program man foretrækker er forskellige fra virksomhed til virksomhed.

Uanset hvilket BI-styresystem, du synes er bedst for din virksomhed, er det altid smart at sende dig selv og dine medarbejdere på et kursus i det foretrukne styresystem. Selvom det er brugervenligt, får medarbejdere meget mere ud af et kursus, og de lærer at udnytte BI mest muligt og få det bedste ud af det.

I hvert fald er BI et moderne løsning på moderne problemer i store og små virksomheder. BI har i hvert fald større held med at analysere data og gøre virksomheden bedre rustet til at klare sig.

Flere artikler af louisej