Hvilke regler gælder for e-cigaretter?

I denne artikel vil vi gennemgå alle relevante regler der gælder for e-cigaretter. Det første emne der gennemgås er hvor er det lovligt at benytte en e-cigaret. Da e-cigaretten er en nyere opfindelse, så er der ikke nogle klart definerede regler for hvor og hvordan man kan benytte den.

Rygeloven

E-cigaretter er ikke omfatter af rygeloven, og det betyder at man i princippet kan benytte sin e cig hvor man vil, hvis ikke andet er oplyst. Flere modstandere af el cigaretter kæmper dog for at de elektroniske cigaretter skal blive omfattet af rygeloven, det gælder især kræftens bekæmpelse, men indtil videre er de undsluppet.

Brug af e-cigaretter i forbindelse med offentlig transport

De enkelte selskaber indenfor offentlig transport har efterhånden taget stilling til emnet, og stort set alle har meldt ud at det ikke er i orden at benytte sin e-cigaret når man benytter offentlig tranport. Det gælder for DSB og busselskaberne.

Hvordan skal jeg forholde på arbejdspladsen?

Her er skal man følge ledelsens holdning 100 %, og man kan ikke opstille nogen form for krav. Det er set i flere sager, bl.a med Aarhus kommune og Kolding kommunes forbud mod e-cigaretter. Hvis der ikke meldt noget ud på din arbejdsplads, så tag en snak med din chef og forhør dig til hvordan du skal forholde dig. På den måde er man på den sikre side.

Er e-cigaretter med nikotin lovlige?

Det er ulovligt for en dansk virksomhed at sælge e-væske med nikotin. Det er til gengæld fuldt ud lovligt at købe e-juice indeholdende nikotin fra et andet EU-land hvor det er helt lovligt at sælge e-cigaret væske med nikotin. Hvis du køber fra et ikke EU-lad, så er det heller ikke lovligt, og man kan risikerer at det bliver taget i tolden.