Hvordan får jeg billig papemballage?

De færreste mennesker ved i dag, at pap blev opfundet for over 600 år siden af kineserne. Dengang kunne de næppe have forestillet sig, at vi stadig i dag ville have en industri, der bruger papemballage til stort set alt. Den bølgepap, som de fleste typer af papemballage er lavet af i dag blev opfundet af Robert Gair tilbage i 1890 – bølgepap er altså heller ikke en ny opfindelse.

Mange producenter

Priserne på papemballage er i dag så lave, at det er det, som stort set alle virksomheder anvender. I Danmark har vi rigtig mange forskellige producenter og forhandlere, hvilket betyder at der er stor konkurrence.

Alligevel kan det også sagtens betale sig at undersøge priserne hos de enkelte forhandlere med kritiske øjne. Priserne kan nemlig sagtens svinge meget – især hvis du leder efter et meget specifikt produkt indenfor papemballage. For eksempel så er der nogle forhandlere, der specialisere sig i små kasser af bølgepap. For dem er det essentielt, at de kan tilbyde de bedste priser på små kasser, hvilket til gengæld kan betyde at deres andre produkter indenfor papemballage er lidt dyrere end konkurrenterne.

Desuden er der også mange forhandlere, der tilbyder gratis levering til virksomheden, hvis bestemt heller ikke er dumt. Det kan spare dig for en del penge, at du ikke skal betale for en vognmand til at levere papemballagen.

Hvis du virkelig vil spare

Hvis dig og din virksomhed virkelig vil spare penge, så kan i dog gå længer end bare at lede efter den billigste producent. I nutidens Danmark er der kommet stor fokus på genanvendelse af vores ressourcer. Disse genanvendte ressourcer skal naturligvis også bruges til noget, så i dag kan du faktisk købe papemballage, der har været genbrugt. Denne emballage koster kun det halve af, hvad en tilsvarende papemballage ville have kostet fra ny af. Så hvis du gerne vil gøre noget godt, både for miljøet og pengepungen, så undersøg mulighederne for at købe din papemballage, så den er genbrugt.

Indenfor genbrugs papemballage gælder naturligvis de samme råd som for alt andet pap. Du skal sørge for at undersøge hvilke tilbud de forskellige forhandlere har, og så skal du undersøge om de tilbyder gratis levering. Også når du køber genbrugspap kan dette nemlig virkelig gøre en forskel.

Hvis du gør disse få og meget simple ting, så kan du spare en del penge på årsbasis, og kvaliteten på den papemballage du får er næppe dårligere.