Skal man starte en webshop?

En del af Guides Online Marketing | Skrevet af 123artikler

Hvis du går med drømmen om at blive selvstændig, og samtidig har flair for godt købmandsskab, så kunne det meget vel tænkes at en webshop var svaret for dig. Indtil for nylig, ihvertfald relativt set, så var handler noget som foregik ansigt til ansigt med mulighed for at stille spørgsmål, lugte til, røre ved, veje og dreje varen der blev handlet. De tider er langsomt ved at ændre sig. Vi har fået mere travlt, større behov for selv at kunne vælge hvad vores tid skal bruges til, og med det er internettet, som stedet der handles, i kraftig vækst. En webshop giver kunder mulighed for at handle døgnet rundt, og sælger kan nemmere nå et publikum, som ellers aldrig ville have set butikken, hvis den var en almindelig butik i en lille sidegade.
Er det svært at starte webshop
At starte sin egen webshop, behøver ikke koste mere end lidt tid og interesse. Har man produktet man gerne vil sælge, og bruger man for eksempel Prestashop webshop, så er der ikke langt fra de første spæde tiltag, til der kan være en fuldt funktionel webshop online. Specielt Presta shop, som er en prisvindende webshop, er meget nem at give sig i kast med, også selvom man ikke er ekspert. Fordelene ved Prestashop er yderigere, at det er en gratis shop, som man kan udbygge med mere end 250 forskellige moduler og dermed skræddersyes til netop dine behov. Føjer man det faktum til, at Prestashop er kompatibel til de mest anvendte økonomi systemer, så vil man med dette valg også have fremtidssikret sit initiativ.
Der er fordele og ulemper
Som med så meget andet i denne verden, så er der ikke noget der er entydigt det ene eller det andet. Men taler vi Presta webshop, så er der overraskende mange fordele frem for negative sider. Du kan få adgang til dine kunder døgnet rundt, du har lave faste udgifter der gør produkterne konkurrencedygtige, kunderne kan betale online, du kan sammenkøre med dit aktuelle lager, økonomisystemer kan integreres og dermed spare tid op penge på revisor og du kan starte uden professionel hjælp. Blot nogle få positive sider. På den negative side kommer mere generelle betragtninger, som gælder alt handel på nettet. Nemlig manglende mulighed for at kunderne kan røre ved produktet før købet, og måske manglende tillid i forbindelse med betalinger via nettet. Det sidste er dog ved at ændre sig langsomt, ikke mindst i kraft af både store forbedringer i sikkerheden, men også det generations skifte. Folk der er født med computeren som en del af deres hverdag, har ikke den samme naturlige skepsis, som folk der først blev præsenteret for mulighederne i en voksen alder.

Flere artikler af 123artikler

Tags:, , , ,