Algefjerner - spar kr. 2000,-

En del af Haven | Skrevet af Smidt

Som alternativ til de tagrenoveringsfirmaer som tilbyder algefjerning kan du, hvis du har en stige og en havesprøjte let spare kr. 2000,- ved at gøre det selv.

De fine grønne alger, der sætter sig på vores tage, facade, havemøbler, stakit, drivhus og på vores flisebelægninger er lette at fjerne. De grønne alger trives godt i vores fugtige klima og specialt i foråret og efteråret er de i voldsom vækst. Men algerne kan med deres små rødder på sigt beskadige et tag, så har man ikke ligefrem et tag i retning stik syd, hvor solen kan holde algerne borte, bør man med jævne mellemrum behandle sit tag.

En algefjerner købes i en kraftig koncentration og fortyndes ved brug. Fortyndingsforholdet afhænger lidt af hvor mange alger der er på et givent område og hvor tilgængeligt området er. I kraftige tilfælde anbefales blandingsforholdet 1:6 i andre tilfælde 1:10.

Det er let, at arbejde med en algefjerner. Når først algefjerneren er fortyndet med vand i f.eks. en almindelig 5 liter havesprøjte, skal den bare sprøjtes på i en tynd men fuld dækkende tåge, så hele området bliver fugtigt eller vådt. Lav derefter algefjerneren virke i 1-2 dage og resultatet: Algerne er døde, grå og har sluppet deres greb i taget. Man kan bare lade de døde alger sidde for den næste regnbyge skyller algerne bort, man kan også skylle taget med en haveslange.

Køb din algefjerner hos DEXUS, sprøjt selv taget og spar kr. 2000,-

Tags:, , , ,