Havens værste fjender

De er efterhånden blevet ret glade for danmarks haver, og i de senere år har rigtig mange mennesker kæmpet med dem i at få dem ud af hus og have. Ja, det er dræbersneglene der tales om. Det er skadedyr der elsker at æde planter og teorriserer haver.
En dræbersnegl er hermafrodit og kan dermed skifte køn. En enkelt dræbersnegl kan lægge op til 400 æg, så det er altså noget af en bestand få dræbersnegle kan skabe.
Æggene kan tåle helt ned til -36 grader og klækker så snart varmen begynder at dukke op. Æggene er ovale og hvid-gullige med en blank eller mat overflade, og de gemmer sig som regel i kompostbunker, krukker, gamle brædder eller under sten.

Den mest effektive måde at holde disse dræbersnegle væk på, at simpelthen at fjerne dem og forebygge deres angreb om foråret. Her kan du finde æggene rundt omkring i haven og kan ved hjælp af enten midler fra et havecenter eller kogende vand komme dem til livs. Du vil dog næppe få dem alle, og du kan ikke også fjerne hele nabolagets, men husk at for hver du fjerner- fjerner du også dens 400 afkom!
Man kan opsætte et sneglehegn rundt om hele haven, eller man kan vælge at indhegne eksempelvis køkkenhaven.

Har du først fået besøg af dræbersneglen i din have, er den næsten umulig at udrydde. Der er dog nogle ting, du kan gøre for at minimere antallet så meget som muligt. Du kan gå rundt og indsamle voksne snegle minimum 3 gange ugentligt men helst hver dag, i marts-juli, hvor de voksne starter med at lægge æg og i efteråret skal man regelmæssigt lede efter snegleæg og levende dræbersnegle.

Man kan også lægge sneglefælder ud med mælk eller lys øl.
Brug kogende vand til at aflive dem
Man kan også bruge noget der hedder “sneglestop”, som er et bekæmpelsesmiddel, men læs indlægssedlen nøje inden brug, da det ikke er helt uden indvirkning på andre ting også.