Vælg det rigtige udstyr når du klipper din hæk

En del af Haven | Skrevet af Forfatteren

De fleste hække i Danmark skal klippes minimum en gang om året for at bevare deres ”hækform”. En tommelfingerregel siger, at man skal have klippet sin hæk første gang inden Sankt Hans og hvis man gør det, så kan man være sikker på, at hækken trænger endnu engang inden det bliver vinter. De færreste synes det er sjovt at klippe hæk, så nedenfor at vi listet dine 4 muligheder omkring klipning af hækken.

Lad være med at klippe hækken

Den hurtige løsning er bare at lade den gro uden at gøre noget ved den. Bor du ude på landet og har langt til naboerne, så kan denne løsning måske fungere fint, men hvis du bor i et parcelhusområde, så er det nok ikke noget, der vinder point hos dine naboer.

Klip med håndkraft

Mange mennesker vælger stadig at klippe deres hæk med en manuel hæksaks. Det har de gjort altid og det bliver de derfor ved med. Nogen mener, at hækken bliver pænere når den er klippet med saks, men sådan en hækkeklipper test er vist aldrig blevet udført, så det beror nok mest på folks personlige holdning og vaner.

Elektrisk hækkeklipper

Den populære og effektive løsning er at anskaffe sig en elektrisk hækkeklipper. Der findes rigtig mange modeller på markedet og de har alle fordele og ulemper. En god tommelfingerregel er dog, at du ikke skal købe den for billigt.

En hækkeklipper skal gerne have en god motor (flest mulige Watt) og også gerne et langt sværd (den del der klipper hækken). Flere Watt og et længere sværd er noget af det der får prisen på en maskine til at stige og det vil derfor være en god ide, at lede efter en hækkeklipper test som viser dig hvor du får mest værdi for pengene. Med sådan et testresultat i hånden kan du også lettere lede efter gode tilbud hvor du kan købe den pågældende maskine til en attraktiv pris.

Betal dig fra det

Den sidste og måske også dyreste løsning er, at betale andre for at klippe din hæk. Der findes mange selvstændige havemænd (og damer) som kan hyres til at udføre den slags opgaver. De klarer alt fra græsslåning og lugning til beskæring af træer og klipning af hække.

Priserne på en professionel havemand varierer alt efter hvor i landet du bor og hvem du får fat i. En betydelig faktor er naturligvis også hvor stor din hæk er, da de fleste arbejder på timebasis. Det gode ved at hyre en professionel er, at de selv har deres eget udstyr og så slipper du for at tænke over hvad der vil være bedst at købe.

Flere artikler af Forfatteren

Tags:, ,