Hvad er WordPress?

WordPress er et gratis og open-source (ikke-kommercielt) bloggingværktøj og et dynamisk content management system (CMS). Systemet er baseret på open-source programmeringssproget PHP og SQL-databaseservere MySQL. Det har en lang række funktionaliteter, hvilket blandt andet inkluderer en særdeles god udvidelsesarkitektur samt et yderst velfungerende temasystem.

Cirka 17% af de 1 million bedst rangerede på Alexa Internet’s liste. Pr. august 2011 er WordPress det system, der ligger bag hele 22% af alle nye hjemmesider. Dette betyder, at WordPress er det mest populære bloggingværktøj og CMS i øjeblikket, og denne rangering er bestemt ikke overraskende, da mulighederne med systemet er nærmest uendelige og der udsendes jævnligt nye opdateringer til systemet.

Systemet så dagens lys den 27. maj, 2003, da det blev udgivet af dets stiftere og udviklere, Matt Mullenweg og Mike Little. Dengang blev det dog udgivet som en ‘fork af b2/cafelog”, altså en videreudvikling af et allerede eksisterende system. WordPress har oplevet stor succes og pr. december 2011, er version 3.0 af systemet blevet downloadet mere end 65 millioner gange - ganske imponerende.

Hvorfor skal jeg basere min hjemmeside på WordPress?
En WordPress-hjemmeside er yderst fleksibel og dynamisk. Systemet er desuden yderst brugervenligt, faktisk så brugervenligt at det kan betjenes af enhver. Selve redigeringsmodulet i WordPress ligner brugergrænsefladen fra Microsoft Office Word, hvorfor det er et vant udseende, der fremstilles for brugeren.

At systemet er yderst brugervenlig er blot den primære årsag til at du bør investere i en WordPress hjemmeside. CMS’et udvikles af mere end 100.000 udviklere på verdensplan, hvorfor det er de færreste bugs (fejl), der forbliver i systemet i længe. Der udgives også ofte større opdateringer, der bringer nye og brugbare funktioner til systemet. Udviklerne bag fokuserer ligeledes på at optimerer systemet konstant, både hastigheds- og brugervenlighedsmæssigt.

Så ønsker du en stabil, fleksibel og dynamisk hjemmesider, der er nem at opdatere, vedligeholde og tilføje nyt indhold til, så er det en WordPress-hjemmeside du skal investere i!