Ørestikker

Ørestikker eller øreringe, uanset stavemåde dækker betegnelsen over pynt til ørerne, der påkræver et hul i selv samme legemsdel, medmindre man selvfølgelig benytter sig af de knapt så udbredte clips til ørerne, der bestemt ikke har sin relevans i denne forbindelse, for emnet er ørestikkere, der er kendetegnet ved stangen, hvis funktion er at øreringen bliver siddende, og i samarbejde med en lås placeret bag på øret kan ørestikkeren sidde i øret, præcis så længe det skal være; og mens den sidder der, kan den jo passende pryde øret og indgå i en modemæssig sammenhæng.

Øreringen, som har sin oprindelse helt tilbage 3.000 år før Kristi fødsel, har altid været stilsikkert og påskønnet blandt smykker, og 5000 år ændrer ikke på det smagfulde øresmykkes popularitet. Øreringe er stadig den dag i dag et hit blandt kvinder såvel som mænd. Årsagen hertil findes nok i konceptets tidløse enkelhed. En enkelhed, der ikke nødvendigvis har været en kunstnerisk begrænsning for de mange designere, for hvem øreringe har været et emne. Øreringen – i dette tilfælde ørestikkeren - findes nemlig i usandsynligt mange afskygninger, fremstilles i utallige typer af metal, beklædes med eksempelvis sten og forekommer i mange forskellige størrelser. Nogle bærer den skulderlange udgave, mens andre foretrækker noget mindre og mere diskret.

Øreringens mange år på bagen forudsætter også stadig innovation, og man fristes da også til at spørge sig selv, om der da slet ikke findes nogen grænser for folkets gunst, når det kommer til et ellers ældgammelt modefænomen. Og nej, der er ingen tidsbegrænsning på øreringens popularitet. Ligeledes findes der heller ingen grænser for, hvordan den i fremtiden vil tage sig ud. Én ting er dog sikkert og vist: mulighederne synes uendelige, når det kommer til øreringe.

Leder man efter et par ørestikkere, der indkapsler øreringens talrige kvaliteter og understrege konceptets førnævnte originalitet, så er der ingen tvivl om, at man på nettet finder stilistisk diversitet til overkommelige priser. Hvad enten man er til den helt lille model, den store, noget derimellem eller en alternativt udformet version af ørestikkeren, så er det at finde hos på nettet. Innovation kan sagtens kobles med øreringens forbilledlige form og historie, og der er derfor ingen grund til ikke at erhverve sig et par ørestikkere, der fungerer til hverdag og ved finere lejligheder. Den kan både være festlig, elegant og diskret – faktisk flere ting på én gang – og et par ørestikkere er bestemt en klog investering, hvis man i forvejen har huller i ørerne.
Øreringen kan være så meget mere end bare en sten på en stang, der stikkes gennem øret. Den kan være udtryksfuld, forførende, stilsikker og helt igennem personlig. De mange variationer på markedet og den store efterspørgsel har affødt millioner af øreringe, hvoraf flere tusinde stensikkert falder i netop Deres smag.