Det har i mange år været kendt at almindelige cigaretter har mange sundhedsmæssige konsekvenser for rygeren. Samtidig har der været flere reguleringer fra politisk hånd, som har gjort det svært at ryge i det offentlig rum, eller sagt på en anden måde, de har gjort det besværligt at være rygere.

Hvis du ønsker et alternativ som ikke er omfattet af rygeloven, og som ikke indeholder 4000 skadelige stoffer så er en el cigaret med nikotin måske noget for dig.

Den elektriske cigaret

Formålet med en e cigaret er at simulere almindelig rygning på analoge cigaretter. Det sker ved at en væske indeholdende nikotin, vand, smagsaromaer, propylenglycol (pg) og vegetabilsk glycerin (vg) bliver opvarmet til damp, det sker via et varmelegeme i el cigaretten, også kaldet atomizeren. Atomizeren bliver drevet af et batteri, som typisk bliver aktiveret når man suger ind i cigaretten. Dampen som dannes minder meget om rigtig røg, det skyldes stofferne pg og vg, som er med tilsat dampen bliver tykkere, får en hvid farve og samtidig giver halskrads.

Økonomisk kan det også betale sig at ryge e cigaretter, da produktet ikke er pålagt diverse afgifter. Faktisk er det ikke lovligt at sælge e væske med nikotin i Danmark, men man kan købe det fra virksomheder i EU lande hvor det er lovligt, og frit importere det til DK. Styrken på nikotin kan man selv bestemme, men de fleste steder bliver blandinger solgt med 12, 16 eller 24 mg nikotin pr milliliter.

Der allerede mange danskere der har skiftet til e cigaretter og de ses mere i det offentlige rum. Som tidligere rygere kan jeg kun give mine varmeste anbefalinger, da jeg på flere område har mærket forbedringer, som alle smitter af på humøret.

Flere artikler af mikk84