Guide til køb af festtelt.

Festtelte til dit bryllup, havefesten eller konfirmationen fås i mange kvaliteter og udformninger. Alt efter hvad man har brug for, og hvad man har økonomi til, så er der nogle krav man ikke skal gå på kompromis med. Vi har forsøgt at samle en lille guide der kan hjælpe dig et godt køb, der holder i mange år fremover.

Er der pløkker med?

Når du kigger på festtelte, så vil vi klart anbefale at du kigger efter at alt hvad du skal bruge for at kunne sætte telte op, er med i pakken. Der er ikke noget mere træls end når man står der og skal til at sætte telte op, at man så mangler en split eller krog for at det hele kan hænge sammen. Hos nogle leverandører er det sådan at de laver en basis pakke med teltdug, stænger/spær, men pløkker er et tilkøb, da det ikke er alle tilfælde at man har brug for det. Her anbefales det helt klart at man har pløkker med, da vejret i Danmark jo som bekendt kan være en smule blæsende på visse tidspunkter af året.

Hvad er teltdugen lavet af?

Vil man have et festtelt af god kvalitet der holder i mange år, skal man kigge nøje efter hvad teltdugen er lavet af. Her anbefaler vi at man går efter flammehæmmende PVC, da der typisk vil være mange mennesker tilsted i et festtelt, og udbryder der brænd kan det være med til at give de ekstra sekunder til at alle kan komme ud af teltet uden skader. Samtidig kan man vælge at teltdugen skal være vævet med noget der hedder Lowick, for at undgå skimmeldannelse på indersiden af teltdugen.

Er rammen af aluminium?

Der fås mange udformninger af festtelte, og mange konstruktioner. En af de bedste konstruktioner er dem hvor man glider teltdugen og siderne ind i en slids. Dette er med til at gøre teltet meget stabilt, og gøre at festtelte er meget vejrstabilt. I festtelte der er med aluminium rammer, er denne slids konstruktion integreret og teltdugen er lavet til dette formål. Det er samtidigt meget nemt at sætte teltet op. Alu. rammer har tillige den fordel at de holder i mange år, da de ikke kan ruste. De er samtidig lette at have med at gøre, og derfor er opbevaringen nem.

Der er mange ting man skal tage hensyn til når man vil ud og købe nyt festtelt, og vi har her forsøgt at nævne et par af de faldgruber der er, og håber det kan være til nytte.

God fest.