Har du fået tjekket dit syn for nylig? Har du svært ved at se ting på afstand helt klar, så er du nok nærsynet.  Mange mennesker bliver nærsynede med alderen, men for nogle starter det allerede i barndommen eller teenagealderen. For andre er det et problem at fokusere på ting, der er tæt på, mens ting på afstand fremstår helt tydelige - så er man langsynet. Har man bygningsfejl kan der være problemer med at se klart både på afstand og tæt på. Ofte vil man også være nær- eller langsynet. Det er helt klart en gene ikke at kunne se klart, og det kan genere i skolen, på jobbet eller når man dyrker sport. Det er derfor en rigtig god idé at få tjekket sit syn hos en optiker, der kan vejlede om hvordan man kan korrigere sit syn.

 

Briller eller kontaktlinser?

Har man fået konstateret nedsat syn hos sin optiker, vil man få stillet valget imellem briller og kontaktlinser. Briller og kontaktlinser virker begge ved at korrigere synet, men der er stor forskel på de to. Briller er lette at tage af og på og kan understrege din personlighed på samme måde som tøj, frisure, smykker og så videre. Kontaktlinser er en slags ”usynlige briller”, der sidder på øjets hornhinde. Det kræver lidt øvelse at sætte kontaktlinserne i og tage dem ud igen, men til gengæld tilbyder kontaktlinser et perfekt syn uden blinde vinkler og våde eller duggede brilleglas. Kontaktlinser giver større frihed, og mange vælger at bruge kontaktlinser nogle gange selvom de også bruger briller, f.eks. til sport.

 

Hvordan får man kontaktlinser?

Hvis du har fået konstateret nedsat syn hos din optiker og har lyst til at prøve kontaktlinser, kan du se mere om kontaktlinser online og let finde en optiker tæt på dig. Optikeren kan hjælpe dig med at finde de rigtige kontaktlinser til dig – hvad enten du ønsker endagslinser eller flerdagslinser.  Optikeren vil også instruere dig i at sætte linserne i og tage dem ud igen, og du vil blive bedt om at gå til en årlig øjenundersøgelse, så dit syn og øjne kan blive kontrolleret, og du kan være sikker på, at du hele tiden har de rigtige kontaktlinser, der passer til dig.

 

Vind et års forbrug af kontaktlinser

ACUVUE ® giver dig mulighed for at prøve ACUVUE ® kontaktlinser i et helt år gratis. ACUVUE ® har nogle af markedets mest komfortable linser og med flere forskellige varianter, kan du finde nogle, der passer lige netop til dine behov. Du skal blot udfylde skemaet og så deltager du i konkurrencen om 1 års forbrug af ACUVUE ® kontaktlinser.  Konkurrencen løber frem til d. 18. december 2011.

Tags:,