Hvad er den bedste måde til at stoppe med at ryge?

Almindelige cigaretter er utroligt usundt, og langt fra sundt for kroppen. Mange mennesker får problemer med for højt blodtryk, og vejrtræknings problemer. Der er mange som har svært ved at stoppe, da nikotinen er et afængihedsmiddel som gør at man får en trang efter det. Der er mange måder man kan stoppe rygning på, nogle er billige andre er dyrere.

Tag for eksempel sådan noget som hypnose. For mange er hypnose noget som ligger meget fjernt fra dem, og det er samtidig også meget dyrt at blive hypnotiseret. Alt efter hvor dygtig og hvor anerkendt hypnotisøren er, jo mere koster det. Det er ikke ualmindeligt at en tur hos hypnotisøren samlet set kan koste over 5000 kr. og så er det endda ikke et produkt du får i hånden, hvilket gør at mange føler sig snydt.

Det gælder ikke for E-cigaretten, her får man et produkt i hånden som man kan føle på. Den fungere ligesom en helt almindelig cigaret, i og med at du har noget du kan puste i, hvor der så kommer ”røg” ud. Røgen er derimod slet ikke lige så farlig som ved almindelige cigaretter. E-cigaretten er det vanddamp som kommer ud, som ikke er nær så farlig for dig og for andre, som de almindelige smøger. Ved en E-cigaret kan du få både med og uden nikotin. Det betyder at du kan få med nikotin. Det gør at du kan få styret din trang, da det er nikotinen som er det middel du er afhængig af. Prisen for en E-cigaret er også langt billigere end den almindelige cigaret, faktisk kan E-cigaretten være helt op til halvdelen af prisen af en almindelig cigaret.

Udover det, er der mange andre former som også har haft succes, men man får ikke helt samme følelse som man gør ved en E-cigaret. Hvis man ser på et nikotintyggegummi får du nikotinen, men man bliver samtidig ved med at være afhængig af nikotinen. Det betyder at man i længden kan få smerter i tænder og i kæben, da man er nødsaget til at købe det tyggegummi, for at få styret sin trang. Sammenlignet med E-cigaretten hvor man stille og roligt kan trappe ned på nikotin, og til sidst få en uden nikotin, så har du stadig følelsen af at have en cigaret i hånden, men det er ikke nær så usundt, og det skader ikke kroppen i samme grad som tyggegummi og almindelige cigaretter.