At vælge et godt værksted, der udfører en god service kan være rigtig svært. Kvaliteten og servicen på et værksted kan være besværlig at vurdere, fordi serviceydelser som disse ofte er svære at vurdere på forhånd. Derfor vurderer og vælger man ofte et værksted ud fra, hvad venner og bekendte anbefaler eller hvad, der er synligt. Det kan være selve værkstedet - hvor rodet ser det ud, det kan være personalet – hvor høflige og imødekommende er de? Selv ved hjælp af disse ting kan ydelsen være svær at vurdere, endda selv efter den er udført. Dette bliver selvfølgelig sværere at vurdere jo mindre et kendskab, man har om biler og reparationer. Derfor er der en række ting, man kan kigge efter, når man som bilejer skal vælge et godt autoværksted.

Garantien er vigtig

En god ting at lægge vægt på er derfor den garanti, værkstedet giver. Hvis værkstedet har en god garantiordning, er man som bilejer bedre stillet, hvis uheldet skulle være ude, og reparationen ikke holder. Som et eksempel på en garanti, så giver alle MekoPartner værksteder 3 års garanti på de reservedele, der monteres og installeres på din bil. En sådan garanti sætter dig som forbruger i en væsentlig bedre position.

En del af en professionel kæde

Udover at tilbyde en god og passende garanti, så er det også godt, hvis et værksted er en del af en større professionel kæde af autoværksteder. Igen, så er MekoPartner et eksempel på dette. Hvis et autoværksted er en del af en kæde, så betyder det som oftest, at der stilles visse krav til værkstederne, som de skal opfylde for at blive en del af kæden. Det kan også fungere som en form for forbrugergaranti. Se kort over MekoPartner værksteder. En anden fordel ved værksteder, der er en del af en kæde, er, at de ofte har værksteder rundt omkring i landet.

Originale reservedele

Ved valg af værksted bør du også undersøge, om værkstedet bruger originale reservedele. At vælge et værksted, der bruger originale reservedel, er endnu en måde at give sig selv de bedste forudsætninger for at få en god ydelse. Originale reservedele vil ofte være bedre og holde længere end uoriginale, hvilket fungerer som en ekstra garanti. Se bl.a. listen over autoværksteder i Århus og omegn, der bruger originale reservedele og avanceret teknologi.

Tags:, , , , ,