Rengøring efter brugen af sexlegetøj er vigtigt uanset hvilket materiale det er lavet af. Sørg for at vaske fx din dildo lige inden brug og lige bagefter, og inden du gemmer det væk igen. Til vibratorerne er det vigtigt at der ikke kommer vand eller rensemiddel på elektronik eller batterier. Den bedste måde at rense sexlegetøj er at benytte antibakteriel rensevæske. Hygiejne er altid vigtigt i forbindelse med voksenlegetøj.

Sådan rengør du voksenlegetøjet, efter materiale:

  • Silikone: Allergivenligt materiale, der er lettest at rengøre. Dildoer af silikone og andet legetøj uden batterier kan oftes kommes i kogende vand i et par minutter. Kog ALDRIG legetøj med elektriske komponenter. Lad dem tørre fuldstændigt, før du pakker dem væk.
  • Plastik, akryl og glas: Voksenlegetøj i disse materialer kan vaskes i varmt vand med antibakteriel sæbe og sterilisres med en klud med alkohol. Akryl legetøj uden batterier kan oftes koges.
  • Gummi, Latex og gele (Jelly): Disse produkter er ekstremt porøse, så de skal rengøres grundigt i varmt vand og anti bakteriel håndsæbe, og skyl grundigt, så der heller ikke er sæberester i produktet, der kan gide irritation. Det anbefales i øvrigt at benytte kondom om disse typer legetøj.
  • Naturtro: Navnene på naturtro legetøj har navnene CyberskinTM, FuturoticTM, NeoSkin®, Soft TouchTM, UltraSkin, and FauxskinTM. Kig efter materialet i emballgen legetøjet kom i. Materialet benyttes ofte til penisringe og penismancheter. Vask grundigt med lunket vand. Det må ikke være for varmt! Benyt en flydende antibaktiel sæbe, og efter skylning, så lad legetøjet gennemtørre. Benyt aldrig talkum eller babypudder, da disse kan give irritation og andre problemer især hos kvinden.

Fordi sexlegetøj ikke bare rører din hud men også intime dele af din krop, så er det meget vigtigt at være opmærksom på allergene reaktioner. Hvis du er i tvivl anbefales du at teste legetøjet på din hud inden brug. Gnub letøjet mod dit håndled og se om der kommer nogen reaktion.

Du kan finde gode rengøringsmidler til sexlegetøj her.

Følger du disse råd, får du større glæde af dit legetøj og i tilgift holder det længere.

Tags:, , , ,

Email denne artikel Email denne artikel Print denne artikel Print denne artikel