Mennesket er vanedyr, og får vi derfor dårlige vaner, har vi rigtig svært ved at slippe af med dem. Hvis den dårlige vane tilmed er kombineret med et kraftigt vanedannende stof, så bliver det endnu svære at ændre livsstil. Rygning er et glimrende eksempel på en “last”, der trods konstante advarsler ikke får alle rygere til at overveje eller gennemføre rygestop.

Det er svagt at indrømme, at man ikke kan overskue at kaste sig ud i kampen for rygestop, og derfor opstår der en række dårlige undskyldninger, som rygerne kan klamre sig til, når de ikke tør eller gider et rygestop.

Det er svært at gennemføre et rygestop, det er helt sikkert. Man kan opleve stress og ubehagelige abstinenser, men når det ens eget liv, der står på spil, vil nogle argumentere for, at det er billigt sluppet.

Ofte er det selve vanen, som rygere klamre sig til, og her kan e-cigaretter være den bedste hjælp i forbindelse med rygestoppet. Med e-cigaretten får du lov til at fortsætte din vane. Forskellen er, at e-cigaretterne ikke er sundhedsskadelige. Her damper du i stedet for at ryge.

E-cigaretterne er tilmed billigere i det lange løb i forhold til almindelige smøger. Rygestoppet vil derfor have den positive sideeffekt, at man kan spare flere penge på sit månedlige forbrug.

Derudover vil et farvel til smøgerne gøre det nemmere at dyrke sport og man vil efterhånden ikke opleve den samme stress. Vidste du, at ikke-rygere faktisk er generelt mindre stressede en rygere? Det er indtaget af nikotinen, som får rygerne ned på samme niveau som ikke-rygerne, og oplevelsen af at blive mindre stresset får en til at tro, at det er generelt nemmere for rygeren at stresse af, end det er for ikke-rygeren. Man glemmer bare, at ikke-rygeren aldrig har opnået samme behov for nikotin.

Flere artikler af kira

Tags: