Sådan finder du en god fotograf

En del af Fritid Tips og tricks | Skrevet af Energimanden

Gør det selv eller professionel fotograf?

Hvis du skal have taget nogle gode billeder af dig selv eller din familie, eller måske blot have lavet nogle gode produktfotos til din virksomhed, så er det ofte en god at lade dit eget kamera blive liggende i skuffen og i stedet overlade opgaven til en professionel fotograf.

Ikke blot er fotografens fotoudstyr som regel bedre end dit eget, men du kan også være ret sikker på, at den professionelle fotograf kender en række tricks, som kan få dig til at se pænere ud og få billederne til at blive væsentlig bedre, end når du selv forsøger dig.

Det er ikke kun et spørgsmål om at trykke på kameraets udløser. Der skal også sørges for korrekt lyssætning, vælges optimal baggrund og afstand og så skal billederne også efterbehandles af fotografen, inden slutresultatet bliver optimalt.

Hvordan finder du en dygtig fotograf?

Alle kan kalde sig for fotograf og du skal derfor ikke ukritisk vælge den første fotograf, som du falder over.

Giv dig god tid til at søge på Google og til at studere de enkelte fotografers hjemmesider.

Fotografering er i høj grad også en kreativ beskæftigelse, og du vil derfor opdage, at hver enkelt fotograf har sin egen unikke stil. Vælg derfor den fotostil, som du bedst kan lide. Ofte har de enkelte fotografer et eller flere fotospecialer, som de har ekstra erfaring med eller forkærlighed for.

Der er markant forskel på om fotografen skal tage billeder af dine små børn eller om det i stedet er dine varer, der skal fotograferes til et produktkatalog.

En samlet oversigt over danske fotografer

Hvis du vil have et hurtigt overblik over hvilke fotografer, som findes i dit nærområde og som har speciale i netop den type fotogave, som du skal have løst, så kan det ofte være en fordel at finde en samlet oversigt over fotograferne nær dig, så du kan hurtigt kan skimme deres hjemmesider igennem. Du kan finde en samlet oversigt over danske fotografer, fordelt på by/landsdel på hjemmesiden www.fotografoversigt.dk.

Flere artikler af Energimanden

Tags:, , , , ,