Salgets mestre - Fra B2B til B2C

Salg. Ordet er blevet synonymt med business og muligheden for at tjene penge. Men sammen med ord som vækst og profit, er salg i der også en af de vigtigste faktorer for samfundets udvikling og velstand. Med andre ord, skal vi have velfærd i Danmark, så skal vi også sælge. Vi skal sælge til os selv på nationalt plan, så forbruget stiger. Vi skal sælge varer til udlandet, så vores virksomheder kan lave overskud og I sidste ende skal Danmark sælge sig selv som værende en interessant nation for virksomheder at investere i og handle med.

Og hvordan skabes dette salg så? Ja privatforbruget (B2C -salget) skabes jo primært af Danmarks ungdom i dag. Det er dem der hver dag står i diverse forretninger, tøjbutik til tankstationer og sørger for at vi nærmest kan købe hvad som helst døgnet rundt, alt afhængig af din geografiske placering selvfølgelig. Visse af disse unge hader deres job, andre elsker det. Og netop dem der elsker det, er dem der udvikler sig indefor salget og finder en interesse i f.eks. at skabe sig en karriere indenfor salg. En karriere der alt andet lige, primært har fokus på penge og indtjening.

For at generalisere en anelse, så kommer netop en stor del af disse unge fra B2C-markedet før de træder ind på markedet for B2B salg og handel. Men det er samtidig her at de store penge internt og eksternt vedr. Danmarks økonomi for alvor kommer i spil! Det er b2b-sælgerne der skaber kontakten før en milion aftale underskrives og det er b2b-sælgerne der hver dag knokler for at kontakte nye leads i verdens formentlig mest konkurrence-prægede arbejdsmiljø.

Derfor bør vi også anerkende hvem der i den grad hjælper med at holde hjulene igang. Næste gang du møder en sælger, burde du måske sig tak, fremfor NEJ, de gør jo trods alt kun deres arbejde, samt bidrager med deres kunnen til vores alle sammens fælleskasse.

Jeg har taget turen fra handel på b2c til handel med b2b. Det har været en hård overgang, men jeg er gald for at jeg i dag kan bidrage med min del og kalde mig en af salgets mestre!