Vinterdæk bør købes i god tid

En del af Guides Tips og tricks | Skrevet af iprospectdk

Det kan være ganske besværligt at vælge de helt rigtige vinterdæk. Der findes mere end én type vinterdæk, og de har hver især sine gode og dårlige egenskaber. En start kan være at forsøge at fastlægge dine behov samt dit køremønster når der skal vælges vinterdæk. Det bedste dæk er det, hvor der er bedst match mellem dækkets egenskaber og dine egne behov. Evt. kan du spørge fagfolk om hjælp.

Køb i god tid

Der kan opnås flere forskellige fordele ved at købe vinterdækkene i god tid. Blandt disse fordele er:

  • Bedre udvalg
  • Billigere priser
  • Levering med det samme/hurtigere levering

De fleste folk køber vinterdæk lige op til eller omkring vinter. I denne periode er efterspørgslen ofte højere end udbuddet af vinterdæk. Et køb i god tid betyder et bedre match mellem udbud og efterspørgsel. Dette match betyder, at der er flere dæk at vælge imellem, og du kan dermed med god sandsynlighed få lige netop det dæk, der passer til dine behov. Et større udvalg er lig med et bedre udvalg i langt de fleste tilfælde.

Vinterdæk er en sæsonvare, hvilket betyder at prisen kan variere alt efter hvilken tid på året det er. Købes vinterdæk udenfor sæson, så kan de anskaffes til en lavere pris.

Det sidste punkt er, at det bedre match mellem udbud og efterspørgsel betyder, at vinterdækkene sjældent er udsolgt tidligt på året. Dermed kan dækkene fås hurtigere end midt på vinteren, og i de fleste tilfælde med det samme.

Fordelen ved vinterdæk

Det er vigtig at skifte til vinterdæk, da det har flere fordele og giver større sikkerhed om vinteren. Den større sikkerhed skyldes forskellen mellem sommer- og vinterdæk. Vinterdæk har en blødere gummi, hvilket minimerer risikoen for revner i dækkene i den kolde tid. Mønsteret i vinterdæk er også dybere og anderledes end på sommerdæk, hvilket sikrer korte bremselængde og bedre vejgreb.

Flere artikler af iprospectdk

Tags:, ,