Du spørger måske dig selv “hvorfor skal jeg bruge penge på at købe og registrere mit eget domæne, når jeg bare kan bruge gratis domænehosting?” Men der er faktisk flere gode grunde til at vælge at betale for dit eget domæne.

 

Troværdighed

At eje sit eget domæne, der ikke ligger på en gratis-server giver dig langt mere troværdighed. Dette er især vigtigt, hvis du sælger varer eller services fra dit site – besøgende er langt mere tilbøjelige til at købe på dit site, hvis troværdigheden er i orden. Hvis dit site flyder med reklamer, virker det uprofessionelt og utroværdigt, og du mister med sikkerhed potentielle købere.  Troværdighed er også vigtigt for dig, der har en blog. Selvom du ikke sælger varer fra dit site, betyder troværdighed enormt meget for trafik til sitet og især dine besøgendes loyalitet til dit site. Hvis dit site er fyldt med reklamer, og det loader langsomt (det er også karakteristisk for sites hostet på gratisservere), kommer dine besøgende måske ikke tilbage til dit site, selvom du har velskrevet, spændende og vedkommende indhold.

 

Gør krav på dit navn

Hvis du har dit site hostet på en gratisserver, kan du risikere, at dit site en dag forsvinder, eller at en anden køber dit domænenavn. Dit site eksisterer altså lidt ”på lånt tid” på en gratis-server, og det kan være meget risikabelt.  Du kan gøre krav på dit navn ved at købe og registrere dit eget domæne. Det gælder både, hvis du vil gøre krav på f.eks. dit efternavn, eller hvis du har fundet på et rigtig godt domænenavn til dit site.

Tags:, ,