Vigtig info om bredbånd

En del af Internet tjenester | Skrevet af mikk84

I følgende præsentation forsøges at sortere i alle de informationer der om Bredbånd og få de rigtige fakta på bordet. Når vi snakker teknologier inddeles de i to kategorier, mobil teknologi ADSL (fasnet teknologier).

Mest brugte er de teknologier som bruger tlf. nettet, bedre kendt som ADSL og VDSL. Af de danske udbydere er det TDC der har størstedelen af bredbåndsmarkedet, og kobbernettet er deres ejendom. Da der er lav konkurrence har TDC kunnet undlade at bruge penge på den mest moderne teknologi, og har kunnet tjene penge på det eksisterende kobbernet. Den 26. februar etablerede lokale energiselskaber et konkurrende selskab kaldet Waoo, og de var klar til at gribe arbejdshandsken og kæmpe mod alle de tdc ejede selskabber via gode tilbud med bredbånd tv og internet, ved at benytte fremtidens teknologi fibernet. Fiberbredbånd er baseret på optiske fibre der kan lede data med lysets hastighed, og som rådgiver ser som fremtidens bredbåndsteknologi, eftersom båndbredden kan udvides til det uendelige. I dagens Danmark er det ikke alle der kan få fibernet, pga. de meget dyre omkostninger, men for over 30 % af den danske befolkning er det muligt, og dette tal vil hele tiden vokse da etablering af fibernet er planlagt rundt omkring i Danamrk. Hvis du kun kan få bredbånd via kobbernettet, er det vigtigt at du er klar over at desto længere afstanden er til centralen, jo dårligere og langsommere bliver dit bredbånd signal. De fleste udbydere har en pakkeløsning med dual- ( bredbånd og tlf) eller triple play (bredbånd, tv og tlf), men man skal være opmærksom på at når tingene bruges samtidig vil det sænke internethastigheden. For fiberbredbånd gælder det ikke, da båndbredden er så stor. Waoo kører også med minimumshastigheder hvorimod deres konkurrenter kører med ”op til” hastigheder.

Alternativt kan man vælge mobilt bredbånd som sin bredbåndsløsning. Vi har her i Danmark fået stablet et godt 3G netværk på benene, som i øvrigt er første version af mobilt bredbånd der kunne bruges fornuftigt. Efterfølgende er 4g kommet på markedet her er det muligt at opnå ca. 80 mbit og dermed er mobilt bredbånd en god mulighed til kabel bredbånd. Man kan sagtens benytte mobilt bredbånd til flere med en 3G eller 4G router, og fordelen er  at den kam medbringes lige meget hvor man færdes i Danmark. Hvis vi ser på det mobile bredbånd kan de sagtens klare sig i konkurrence med traditionelle bredbånd priser. Ulempen med mobil bredbånd er at data forbruget er underlagt begrænsninger.

Flere artikler af mikk84