Hurtigt på vandet

Mange kunne godt tænke sig at sejle rundt på vandet og endda meget hurtig i en speedbåd. For rigtig mange er det en meget stor drøm og for de fleste bliver det kun ved det og de får det aldrig prøvet. Derfor kunne det være en ide at prøve rib sejlads, for der går det rigtig hurtig. Faktisk kan sådan en, nemt sejle mere end 100 km/t på vandet, hvilket er meget hurtig for en båd, da de fleste der sejler, sejler ikke ret hurtigt sammenlignet med biler, der ofte køre meget hurtig på fx en motorvej.

Så vil man gerne ud på vandet og prøve at sejle meget hurtigt, er det måske rib sejlads der skal prøves og her vil man virkelig blive blæst igennem på den fede måde. Når man har prøvet det, forstår man meget nemt, hvorfor der er så mange der elsker det og nogle er endda helt vilde med det at de bruger alt fritid på det. Dog behøves man ikke at bruge alt fritid, hvis man er glad for rib sejlads, da et par timer om ugen kan være mere end rigeligt for langt de fleste her hjemme.

Der ud over, er det meget dyrt at prøve det populære rib sejlads da det sluger en masse benzin og det er i dag ikke billigt, snarere tværtimod. Derfor kan der nemt bruges adskillelige tusinde kr. på at kunne have det sjovt med rib sejlads, også hvis det bare er en gang imellem. Ud over benzin, så skal man også have forsikring og bådplads. Der ud over, skal den også vedligeholdes, derfor er der mange der nøjes med at leje en, for at kunne more sig med det sjove rib sejlads da de ikke har råd til at eje en selv.

Selv om man lejer den, skal man stadig sørger for der er benzin på og det er næsten den allerdyreste del af det hele. Den kan have rigtig meget benzin med, men den bruger den også det hele utrolig hurtigt, især hvis man tit sejler med højeste hastighed. Så man skal tænke sig godt om, inden man begynder med sådan noget, da det hurtig enden med at en mindre formue. Man skal tænke sig godt om, når man begynder med rib sejlads. Det er vigtig man kan svømme og har redningsvest på, da det meget nemt kan gå helt galt under sejlads.